MATNYTTIGA LÄNKAR

Att stå inför ett köp och/eller en försäljning av en bostad kan väcka många frågor. Som en liten hjälp på traven genom informationsdjungeln samlar och publicerar vi efterhand nyttiga länkar som en service åt dig som går i köp- och/eller säljtankar.

Att stå inför ett köp och/eller en försäljning av en bostad kan väcka många frågor. Som en liten hjälp på traven genom informationsdjungeln samlar vi här efterhand nyttiga länkar som en service åt dig som går i köp- och/eller säljtankar:

KÖPA BOSTADSRÄTT

Här finns en sida med ganska bred information om bostadsrätter. Exempelvis hur du avgör om en bostadsrättsförening är bra eller inte, hur du går tillväga för att kontrollera en förenings ekonomi och också en länk till Borätt-köparskolan, som innehåller det allra mesta du som ska göra en bostadsrättsaffär behöver veta:

http://www.borattupplysning.se/

JURIDISK RÅDGIVNING

Det finns otaliga situationer som kan uppstå där man behöver hjälp av en jurist. Det kan handla om bodelning, arvstvist, tvister om dolda fel, hjälp att förstå avtalsklausuler, frågor om skadestånd, skatterättsliga frågor inför deklaration och mycket annat. Här finns hjälp att få – gratis!

http://lawline.se/

SLUTPRISER

Hur mycket sålde grannen sin bostad för? Mäklare har oftast tillgång till lite mer adekvat information baserad på Mäklarstatistik, men även du som köpare/säljare kan hitta värdefull information om slutpriser på följande ställen:

http://www.booli.se/slutpriser/

http://www.hemnet.se/

Det finns även mer övergripande statistik här:

http://www.maklarstatistik.se/

ALLT OM LÅN

Allt om lån är en omfattande portal för information om lån och att låna pengar. Sidan innehåller massor av info om alla typer av lån och ger dig tips, råd och djupare kunskaper om allt möjligt som är kopplat till att ta lån.

http://alltomlån.com/

ENERGIKALKYL

Du som bor i småhus eller lägenhet kan spara energi och pengar och minska påverkan på klimatet. Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska råd, allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning.

http://energikalkylen.energimyndigheten.se/